Optometrie

Onze opticiens en optometristen bieden de beste oogzorg zodat u lang en comfortabel kunt genieten van onze brillen, glazen en lenzen

Optometrie

Hebt u last van branderige, tranende ogen?

Wilt u de gezondheid van uw ogen laten controleren?

Komen in uw familie oogziektes voor?

Dan is een onderzoek door onze HBO-optometrist voor u een optie.

Eerstelijns oogzorg

HBO-optometristen vormen een specialistische beroepsgroep binnen de eerstelijns oogzorg. Door bepaalde taken over te nemen van de oogarts, zorgen de optometristen voor kortere wachtlijsten bij ziekenhuizen. Onze HBO-optometrist heeft ruime ervaring in diverse oogheelkundige praktijken.

Hele oog

Bij een optometrisch onderzoek wordt naast de standaard oogmeting het hele oog onderzocht. De optometrist onderzoekt onder meer de kwaliteit van de traanlaag, het hoornvlies en de lens. Wanneer hij het netvlies onderzoekt, maakt hij gebruik van een zogeheten funduscamera die foto’s maakt van de binnenkant van het oog. Indien nodig gebruikt hij diagnostische druppels die de pupillen verwijden waardoor hij nog beter in het oog kan kijken. Op deze manier bepaalt onze optometrist of uw oog afwijkingen heeft, zoals staar of hoge oogdruk. Vervolgens kan hij u adviseren over alle soorten optische hulpmiddelen.

Advies of doorverwijzing naar arts

De resultaten van het optometrisch onderzoek leiden tot een deskundig advies. Dit kan bijvoorbeeld een bril- of contactlensadvies zijn, maar er kan ook aanleiding zijn voor een vervolgcontrole of specifiek onderzoek. Indien nodig verwijst de optometrist u door naar de oogarts of huisarts. Onze contacten met (oog)artsen uit de regio zijn zeer goed, waardoor lange wachttijden vaak vermeden kunnen worden.

Afspraak

Als u vragen hebt over een oogmeting of uitgebreider onderzoek, neemt u dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op (072) 581 77 11, info@jpcoptiek.nl of via ons contactformulier.

OOGMETING

Van snelle scan tot optometrisch onderzoek. Wij informeren U graag naar de mogelijkheden en voorwaarden. U kunt via ons contactformulier of per telefoon een afspraak maken.

PERSOONLIJK advies

Onze medewerkers geven u graag eerlijk en vakkundig advies over de keuze van uw montuur, glazen of contactlenzen.