Voor iedere sport een scherp oog

Welke sport u ook beoefent, wij hebben de juiste monturen, glazen en lenzen om maximaal te presteren

Speciale glazen voor sportbrillen

De meeste mensen hebben één bril voor werk, vrije tijd en het sporten. Een sporterbril moet aan andere eisen voldoen qua montuur en aan de glazen. Wist u dat er tal van mogelijkheden zijn om u in uw vrije tijd beter te laten presteren? Onze brillenglazen voor sporters zijn extra sterk, optimaal beschermend en uitzonderlijk lichtgewicht met een zeer hoog draagcomfort. Afhankelijk van de sport die u beoefent heeft u veel baat bij de juiste lenskleur, ontspiegeling, misschien wel meekleurende glazen of extra gekromde glazen. Moderne opties waar wij u als opticien graag in adviseren, al dan niet in combinatie met contactlenzen.

Onbreekbare sportglazen

Het dragen van een mooie bril is helemaal in de mode en is een belangrijk onderdeel van de outfit geworden. Naast het uiterlijk hebben sportbrillen ook functionele eigenschappen. Deze variëren van bescherming van de ogen (bijvoorbeeld tegen hinderlijke insecten) tot bescherming tegen de invloed van licht en een contrastverhogende werking. Het onbreekbare materiaal polycarbonaat PNX 1.53 is een uiterst betrouwbaar materiaal met sterke optische kwaliteiten. Het beschermt de ogen ook tegen schadelijke UV-straling en is het meest schokbestendige materiaal voor brillenglazen.

Curveglazen

Als brildragende sporter stelt u andere eisen aan een bril en daarmee dus ook aan de glazen ervan. Een sportbril is vaak gecurved zodat deze goed aansluit op het gezicht. Daarnaast zijn uw ogen beter beschermd tegen invallend licht en wind en geeft het een sportieve uitstraling. Vroeger was een curveglas zeer beperkt leverbaar. Tegenwoordig is met de huidige technieken veel meer mogelijk en zijn curveglazen een mooie oplossing voor in uw sportbril.

Kleurfilter en bescherming

Glazen kunnen worden voorzien van diverse coatings waaronder een kleurcoating. De kleurcoating heeft invloed op hoe u de omgeving waarneemt en geeft daarnaast de bril een mooie uitstraling. Elke kleur heeft unieke eigenschappen en heeft een werking op uw zicht en daarmee dus ook op uw prestaties. Er zijn glazen speciaal voor golf, tennis, fietsen of voor sporten terwijl het schemerig begint te worden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

OOGMETING

Van snelle scan tot optometrisch onderzoek. Wij informeren U graag naar de mogelijkheden en voorwaarden. U kunt via ons contactformulier of per telefoon een afspraak maken.

PERSOONLIJK advies

Onze medewerkers geven u graag eerlijk en vakkundig advies over de keuze van uw montuur, glazen of contactlenzen.